12 mladých designérů, kteří zazářili v roce 2017

Rok 2017 byl živým důkazem toho, že slovo “design” je opravdu trendy. Mohli jsme vidět vznikat i zanikat hned několik projektů od nových galerií, showroomů a značek až po sdílené ateliéry, eshopy a nejrůznější kreativní platformy. Čím více designových projektů je, tím těžší je se ve světě českého designu zorientovat. A čím více lidí si označení “designér” přisvojuje, tím více musíme jako redaktoři dávat pozor, zda si toto označení dotyční skutečně zaslouží. Milý čtenáři magazínu CZECHDESIGN, s velikou radostí vám představuji 12 mladých designérů, kteří na sebe upozornili v roce 2017 a přesvědčili nás, že mají opravdový talent a titul “designér” si rozhodně zaslouží.

Rozvířila českou módu

Vítězný návrh, foto: archiv návrhářky

1 / Linda Zabilková a její boty pro Baťu

Linda Zabilková vyhrála na jaře soutěž v rámci 1. ročníku Baťa Design Week s názvem Young Designer Contest. V září prezentovala vysoko hodnocené kolekce v rámci MBPFW a také studentské platformy WRN. Letos bude promovat na UMPRUM a v hlavě má spoustu nápadů. Sice se prý nezastaví, ale svou práci miluje. My se tak můžeme těšit na další zajímavé kolekce, které rozvíří české módní vody.

Přečtěte si celý rozhovor s Lindou Zabilkovou.

První Grand Ilustrátor roku

Michal Bačák, Zdroj: Facebook Michala Bačáka

2 / Michal Bačák a jeho skromnost v duši a bohatství v tvorbě

Michal Bačák získal ocenění Czech Grand Design za rok 2016 a stal se tak prvním držitelem titulu Ilustrátor roku. S lehkostí mísí folklórní, přírodní i vědecko-fantastické motivy, které u nepozorného diváka snadno vyvolají dojem, že se jedná o realistické kresby. S Michalem Bačákem a jeho spolupracovnicí Jankou Novou se sešla naše redaktorka Barbora Langmajerová v Café Jedna a u horké kávy si povídali o ilustraci, ovocných sadech, včelách a hudbě.

Přečtěte si celý rozhovor s Michalem Bačákem.

Více čtěte zde.