Předvánoční benefiční aukce vynesla pro Centrum Paraple 814 000 Kč

Prvních deset položek prestižní aukce umění Galerie Kodl a Aukční síně Vltavín bylo 29. listopadu draženo na podporu služeb pro vozíčkáře s fantastickým výsledkem 814 000 Kč. Výtěžek aukce je stoprocentně věnován na rehabilitační a poradenské služby Centra Paraple. K dosažené ceně není připočítána žádná aukční přirážka.

Charitativní část aukce zahrnovala 10 výtvarných děl od význačných českých autorů jako např. Jana Knapa, Lubomíra Typlta, Petra Nikla, Stanislava Kolíbala, Jana Híska, Aleše Lamra, nebo intimní  plastiku „Milenci“ od Jaroslava Horejce.

Z nabízených položek se nejvýše – za 240 000 Kč – vydražila meditativní malba idylické krajiny od v Čechách stále ne zcela doceněného, ale v zahraničí velice váženého a hojně vystavovaného představitele sakrálního umění Jana Knapa. Velkoformátové plátno „Tvář na trávě“ od Petra Nikla s jeho charakteristickým tématem tváří a zvířecích masek vystoupalo z vyvolávací ceny 90 000 Kč na krásných160 000 Kč. Z celkové vyvolávací ceny 520 000 Kč byla suma navýšena na konečných 814 000 Kč.

Za opětovný úspěch aukce zejména děkujeme „otci“ celého benefičního projektu panu Martinu Kodlovi a týmu jeho spolupracovníků z Galerie Kodl. Velké poděkování pak patří také samotným autorům, kteří díla do aukce věnovali, ale i vstřícným dražitelům.  

Všechny položky si můžete prohlédnout ZDE.