Soutěž Best in Design ocenila mladé designéry

Romanovsky – ИДУЩИЙ, zdroj: Best In Design, Zlin Design Week

Zvítězili Virus, Adheze, UNIMOG a koloběžka Lunt

Právě skončil Galavečer Best in Design, na kterém byli oceněni designéři ve čtyřech designérských kategoriích. Zlínské Kongresové centrum bylo svědkem předávání cen mladým talentům, kteří se v lednu přihlásili do devátého ročníku soutěže Best in Design, která je každoroční součástí Zlin Designu Weeku.

Voltner, UNIMOG-Sherpa, zdroj: Best In Design, Zlin Design Week

Kategorii Industrial design ovládl David Voltner s robotickým batohem na kolech UNIMOG – Sherpa. Ten je schopný starat se o vše, o co se stará šerpa, tak jak ho známe dnes. Připravuje cestu pro dobrodružné horolezce, nosí nezbytné horolezecké vybavení do základního tábora a kontroluje klientovo vybavení. Sherpa UNIMOG navíc dokáže v paměti udržet několik velmi detailních map, které umí číst v extrémních podmínkách a zároveň je aktualizovat – získává tak zkušenost.

Labudová, Adheze, zdroj: Best In Design, Zlin Design Week

Kategorie Fashion design vyhrála Vladimíra Labudová se svou kolekcí Adheze, ve které zkoumala identitu a proces tzv. přilnavosti, adheze nebo-li vzájemné působení jedince a objektu přilnavosti. Ať už je objektem subkultura, práce nebo společnost.

Více čtěte zde.