Srpnové události v GASK

I v srpnu nabízí naše galerie svým návštěvníkům nevšední zážitky ve výstavních prostorech Jezuitské koleje, ve kterých prezentuje to nejlepší z moderního a současného umění. V nové expozici Stavy Mysli / Za obrazem nahradilo původní uspořádání, koncipované podle data akvizic uměleckých děl, působivý způsob prezentace, založené na pestrém spektru citového a myšlenkového života člověka. Dává návštěvníkovi mnohem větší možnost aktivního prožitku a vybízí jej k intenzivnímu vnímání děl, a to nezávisle na jazykovém či kulturním prostředí, ze kterého přichází.

 image002

 

Dále doporučujeme návštěvu výstavy Jiřího Sozanského Mezní situace, která potrvá v GASK do 25. října 2015. Výstava je obsahově vymezena dvěma významnými výročími: 70. výročím ukončení druhé světové války a 20. výročím ukončení války v bývalé Jugoslávii. Projekt vychází ze studia dokumentárních materiálů, deníkových záznamů, dobových výpovědí a z autentických zážitků autora z míst, kde se tragédie odehrávaly.  

 

image004-1 

 

Kdyby Vás návštěva výstav či vizuálních heren unavila, můžete si odpočinout v příjemných zahradách Jezuitské koleje. Najdete zde poklidný park, doplněný o osvěžující vodní prvky. Zahrady propojují  návštěvnické trasy Kutné Hory, areál galerie a sousedící chrám svaté Barbory. Pokud zavítáte do Kutné Hory, nenechte si ujít návštěvu GASK – naleznete zde poznání, zábavu i relaxaci. Více informací o aktuálních výstavách i akcích najdete na našich stránkách: www.gask.cz

 

image005-1 

Poslední srpnový týden čekají na návštěvníky Kutné Hory Dny francouzské kultury. Městu Kutná Hora se podařilo připravit natolik pestrý program, že si z něj určitě vybere každý. Vy ho najdete v příloze tohoto mailu. Vybíráme z něj zejména kytarový recitál Concertino zpěvačky Lenky Filipové. Ten proběhne v refektáři GASK v neděli 30. srpna v 19.30. Vstupenky si můžete zakoupit i v předprodeji na pokladně GASK. Stojí 200 Kč, v den koncertu 250 Kč. 

Konkrétní program k dispozici zde.

Těšíme se na Vás!