Ivanka Aljec

 

„ Základní recept, jak si zajistit spokojeného hosta, se nezměnil od dob starověkých cestovatelů jako byl Hérodotos. “

 

DSC_0153Mariánské Lázně jsou místo, kde hosté z celého světa čerpají nové síly a nechávají se inspirovat jedinečnou atmosférou. Falkensteiner hotel Grand MedSpa kombinuje moderní léčebné wellness nabídky a vlastní pramen Alexandra. To vše představuje skutečnou fontánu mládí pro tělo i duši.

Vážená paní ředitelko, Česká republika je známá pro své léčebné procedury a lázně. Napříč zemí je mnoho míst, kam vyrazit za relaxací. Proč bychom se měli zaměřit zrovna na Mariánské Lázně?

Odpověď je jednoduchá. Mariánské lázně nabízí svým hostům dokonalou kombinaci tradiční, historické atmosféry a velmi moderních lázeňských postupů. Okolí Mariánských lázní navíc nabízí cestovatelů, řadu možností, jak kvalitně strávit svůj čas i mimo hotel, a to jak v létě tak v zimě. Tak například mohou jít na běžky nebo na sjezdovku, udělat si cyklovýlet anebo odpočinkovou túru. Mariánské lázně mají také jednu velkou zajímavost – nejstarší golfové hřiště v České republice. Všichni zapálení hráči golfu, kterým záleží na jejich image, by si ho tedy neměli nechat ujít.

Falkensteiner hotel kombinuje secesní styl a moderní lázně. Jak to v praxi vypadá?

Záleží nám na detailu. Naší hlavní budovu postavili v 19 století přátelé známého profesora Pelnáře. Když se hotel před deseti lety znovu otevíral, dostavěly se k němu tři další budovy. Architekti si přitom dali opravdu záležet na tom, aby byli věrní stylu původní secesní architektury. A to nejenom pokud jde o konstrukční prvky, ale také v interiéru. Všechny pokoje pro hosty, stejně tak jako společenské prostory jako je bar nebo restaurace, jsou velmi stylové a útulné. Navíc s nádechem nostalgie. Na druhou stranu se snažíme neustále držet krok s nejmodernějšími trendy v oblasti zdravotní turistiky a lázeňství. Jdeme mnohem dál, než je klasické pití pramenů a koupele. Nabízíme moderní programy jako je například metabolická bilance hmotnosti anebo plynové injekce.

To zní velmi zajímavě. Jaké konkrétní léčebné a lázeňské postupy nabízíte svým hostům ve Falkensteiner hotel Grand MedSpa Mariánské Lázně?

Aktuálně nabízíme pět různých balíčků. Dva z nich jsou klasické lázeňské balíčky. Tedy jak klasický balíček, tak koupele v minerálním pramenu Alexandra. Jak už jsem zmínila, nově nabízíme program metabolické bilance hmotnosti. Kromě něj máme také dva nové profylaktické programy. V praxi je pak každý z programů alespoň částečně doladěn na míru po konzultaci s lékařem tak, aby co nejlépe vyhovoval potřebám našich hostů. Mají na výběr z celé škály léčebných postupů, počínaje masážemi, minerálními koupelemi a tělovými zábaly po inhalace, plynové koupele, parafínové balíčky, magnetické a ultrazvukové terapie či řadu fyzioterapeutických procedur. Většinou také lékaři hostům předepíší pitný režim s minerálními prameny.

Každý pramen je specifický a chutná jinak. Jaké je tajemství Alexandry?

Jednak je to náš vlastní pramen, a tak tvoří jádro naší komplexní léčebné péče od samotného pití po koupele. Vzhledem k velmi vysokému podílu volného oxidu uhličitého je voda z pramene vhodná zejména pro lázně. Má také vysoký obsah železa a díky tomu tak má zcela jedinečnou chuť.

A co kosmetické a wellness možnosti?

I tady děláme vše pro to, abychom zůstali v kontaktu s nejmodernějšími trendy. Naši hosté mohou neomezeně využít největší bazénový komplex v Mariánských lázní, stejně tak jako venkovní bazén. V naší nabídce jsou kosmetická ošetření jako pedikúra, peeling, tělové zábaly a relaxační masáže. Příští rok budeme mít pro naše hosty i dva nové kosmetické balíčky. Neustále také pracujeme na vylepšení našeho wellness vybavení. Chceme, aby se u nás hosté cítili opravdu dobře.

A co po všech procedurách? Jaké odpočinkové aktivity nabízí Falkensteiner?

Jak jsem říkala na začátku, Mariánské Lázně nabízí celou řadu možností. Mnoho hostů přijíždí kvůli hudebním festivalům – Chopinovu a Jazzovému. V hotelu pak mohou hosté využít finess zónu anebo se zapojit do organizované túry „Nordic walk“. Večer pak několikrát v týdnu zajišťujeme hudební a taneční program. No a nesmím zapomenout na speciální události, jako jsou Velikonoce, Vánoce nebo Silvestr. Na ty připravujeme opravdu bohatý denní program s doprovodnými aktivitami. Třeba taneční lekce nebo věštkyni. Snažíme se každý rok naše hosty něčím překvapit.

Hosté většinou vyhledávají hotely podle speciálních nabídek a balíčků. Co byste konkrétně doporučila Vy?

Samozřejmě záleží, co hosté chtějí. Třeba letos v létě jsme zařadili zcela nový program pro ty, kteří chtějí strávit svou dovolenou v Mariánských lázních aktivně, třeba na kole. Velmi zajímavý je také balíček s názvem „Relax a la carte“. Hosté si v něm mohou poskládat svůj vlastní wellness program. No a novinkou je také „golf inclusive“ s neomezeným přístupem na tři nejhezčí hřiště v okolí Mariánských Lázní. Naše rezervační oddělení prostě vždy dělá maximum, aby našlo pro klienty to nejvhodnější řešení. Kdo se zajímá o nejaktuálnější nabídky, může také navštívit naše stránky Marienbad.falkensteiner.com.

Mění se hosté v průběhu let?

Ano. Víte, náš největší trh je v Německu. Oproti předchozím letům je dnes starší generace mnohem více jistější a také aktivnější. Více vyhledávají wellness a o něco méně pak klasické léčebné procedury. Jejich potřeby jsou také mnohem více rozmanitější.

Jak těžké je v jednadvacátém století zajistit, aby se u vás cítili hosté jako doma?

Nemyslím si, že by to bylo jednodušší nebo naopak náročnější než dřív. Pevně věřím to, že cestování bylo a bude zážitkem. Přátelský úsměv, dobrá kuchyně, pohodlné prostředí a pozornost k potřebám hostů je to, co jim pomůže „cítit se jako doma“. Samozřejmě, že se díky stále se zrychlujícím možnostem komunikace hosté dostanou mnohem rychleji k dobrým a špatným zkušenostem ostatních. Ale základní recept, jak si zajistit spokojeného hosta, se nezměnil od časů starověkých cestovatelů, jako byl Hérodotos.

Vašimi hlavními klienty jsou lidé z Německa. Co Češi?

Čeští klienti se statisticky pomyslně dělí o třetí a čtvrté místo s klienty z Rakouska. Snažíme se je ale více oslovit, protože věříme, že tu je potenciál k růstu.

Doporučila byste hotel i mladším generacím?

Samozřejmě. Záleží přitom, co přesně hosté vyhledávají. Mariánské Lázně sice nejsou obecně příliš pulzující místo a ani náš hotel není „party“. Přesto jsme skvělou volbou pro ty, kteří hledají klid, odpočinek a sport. Pro ty, kteří potřebují čas od času vypnout, bez ohledu na věk.

Co máte vlastně na Mariánských Lázních nejraději?

Jejich kouzlo a klid. Mariánské Lázně jsou skvělým příkladem klasického lázeňského města z pozdních dekád 19 a počátku 20 století. Máte pocit, jako byste vstoupili do stroje času. Jste v centru města a zároveň uprostřed zeleně. Je to skvělé místo.

Autor: redakce (jk)