Čerství absolventi UMPRUM vystavují pletené boty nebo esteticky udržitelné auto

V celé budově pražské UMPRUM bude páteční vernisáží zahájena krátká výstava Diplomky a bakalářky 2019, na které se do pátku 21. června budou představovat studenti všech ateliérů svými závěrečnými pracemi. Mezi vystavujícími jsou i talentovaní tvůrci jako Michaela Čapková, Adam Štok, Jakub Mendel či Terezie Lexová.

„Výstavu Diplomky a bakalářky vnímáme jako velké finále celého studia. Výsledek toho, co škola mohla našim studentům během čtyř, dvou nebo šesti let dát. S velkým zájmem sleduji, jak se studenti mění z hledajících talentů ve vyzrálé mladé designéry, architekty, grafiky a výtvarníky. A všem přeji, aby i jejich další tvorba byla stejně úspěšná a ještě lepší,“ říká k přehlídce rektor školy Jindřich Vybíral.

Jedním z vystavujících je i Michaela Čapková z Ateliéru designu oděvu a obuvi, která představuje diplomovou práci Coollage. Zaujal Adam Štok z Ateliéru designu nábytku a interiéru a to kolekcí židlí Phad Office. Tereize Lexová z Ateliéru produktového designu představuje kolekci Second Skin. Za pozornost stojí i zpracování estetické udržitelnosti designu automobilů od Jakuba Mendela z Ateliéru průmyslového designu.

Foto a zdroj: UMPRUM, DesignMag