Čeští studenti designu vyrobili z průmyslového odpadu šperky i svítidlo

Česká značka Plastia připravila pro české studenty magisterských oborů zaměřených na design workshop Vraťte je do hry. Z nevyužitého průmyslového odpadu vytvářeli v duchu upcyclingu nové šperky, svítidla nebo tašky. Vybrané nejlepší chce výrobce v chráněných dílnách vyrobit ve větším množství a využít jako své reklamní předměty.

„Nevyužité háčky, kartáče, fólie a nůžky se proměnily ve šperky, tašky, svítidla a vázy. Co by skončilo ve sběrném dvoře, udělá ještě velikou radost. A navíc pomůže šířit myšlenku udržitelného designu a upcyklace,“ uvádí zástupce výrobce Hana Laudátová, který ve dvou kategoriích vybral pětici nejlepších produkty ze svého odpadu.

„Do soutěže své výtvory poslalo devatenáct studentů Lesnické a dřevařské fakulty Mendelovy univerzity v Brně. V porotě zasedla Lenka Novotná, jednatelka společnosti Plastia, Vladimír Študent, výkonný ředitel Českého ekologického manažerského centra, a významný český architekt a designér Jiří Pelcl,“ dodává. Na prvním místě v kategorie A skončila se svými šperky Dominika Sirná, v druhé kategorii B je na prvním místě Michaela Kubátová za svítidlo Medusa.

Foto a zdroj: Plastia, DesignMag