ODTAJNĚNO: DO PRAHY PŘIJEDE DUNI!

Foto 1: Samice Duni, dcera naší slavné gorily Moji, přijede do Zoo Praha, kde dostane možnost mít vlastní mládě. Foto Lucía Gandarillas

Vše je dojednáno, schváleno a potvrzeno: trojici samic Kamba – Kijivu – Shinda a malého Ajabua doplní v novém pavilonu goril samec Kisumu a samička Duni. Je to dvojnásob dobrá zpráva: příchod Kisuma umožní mít ve skupině další mláďata a s Duni bude v Praze pokračovat příběh naší slavné Moji. Duni je totiž její jediná dcera! Lepší vyústění jsme si nemohli přát – a dokonce ani představit.

Kisumu se narodil roku 1997 v Mnichově a v sedmi letech byl přesunut do rakouského Schmidingu, kde až doposud žije v mládenecké skupině. Na rozdíl od našeho Richarda, jehož linie je již tzv. přereprezentovaná, a tudíž již nesmí mít další mláďata, Kisumu má mnohem lepší ranking a měl by se u nás stát otcem.

Foto 2: Kisumu se narodil roku 1997 v Mnichově a v sedmi letech byl přesunut do rakouského Schmidingu, kde až doposud žije v mládenecké skupině. V Zoo Praha by se měl stát otcem. Foto Zoo Schmiding

Přestěhováním Duni do Prahy se zúročí i naše úsilí, s nímž jsme před lety hledali pro Moju co nejlepší umístění. Jenom díky tomu, že samec Niky je geneticky velice cenný, mohla s ním mít Moja ve španělském Cabárcenu roku 2013 malou Duni – a nyní také Duni dostane možnost mít vlastní mládě.

Další informace budeme přinášet průběžně.

Miroslav Bobek
ředitel Zoo Praha