Studenti UMPRUM ukazují semestrální a klauzurní práce na Artsemestr léto 2018

Studenti pražské UMPRUM vystavují své práce za uplynulý letní semestr na tradiční přehlídce Artsemestr léto 2018. Celkem dvaadvacet ateliérů se veřejnosti zdarma otevírá svými vlastními expozicemi, kde se studenti prezentují svými výtvory vždy na speciální ateliérové téma.

„Práce, které zde návštěvníci uvidí, budou více než různorodé. Co ateliér, to minimálně jedno téma. Ateliéry architektury se tentokrát nechaly inspirovat Prahou a velkými veřejnými budovami jako budova parlamentu nebo London Philharmonic Hall. Ateliéry designu provoní káva a jí inspirovaná zadání, nechají se unést nafukovacími strukturami, mechanikou strojků nebo sex roboty,“ uvádí Kamila Stehlíková z pražské UMPRUM.

Návštěvníci akce budou moci zavítat do čtyř Ateliérů architektury, Ateliéru průmyslového designu, Ateliéru designu nábytku a interiéru, Ateliéru produktového designu, Ateliér sochařství, malby, fotografie, skla, keramiky a porcelánu, Ateliéru K.O.V., Ateliéru módní tvorby, Ateliéru designu oděvu a obuvi, Ateliér textilní tvorby, Ateliér tvorby písma a typografie, Ateliér grafického designu a vizuální komunikace, ateliér Grafický design a nová média a mnohé další.

„V letošním roce jsme se rozhodli Artsemestr podpořit netradičním programem v Galerii UM. Lidé se mohou přesvědčit, že naše škola nevychovává jen grafiky, architekty, designéry a umělce, ale lidi s mnohem širšími zájmy a přesahem do dalších oborů,“ představuje profesor Jiří Pelcl doprovodný program plný audiovizuálních experimentů, koncertů a DJ.

Foto: UMPRUM

Zdroj: http://www.designmag.cz/udalosti/75223-studenti-umprum-ukazuji-semestralni-a-klauzurni-prace-na-artsemestr-leto-2018.html