V historickém domě na náměstí Republiky odstartoval Prague Design Week 2019

V budově bývalé banky v centru města na náměstí Republiky 7 byl v pondělí v poledne zahájen šestý ročník mezinárodní prodejní designérské přehlídky Prague Design Week 2019. Až do neděle 21. dubna se mohou návštěvníci těšit na novinky od více než 60 designérů, každodenní workshopy, přednášky, promítání v Design Kině, hravý dětský koutek a vyhlídku na celou Prahu.

Na dvou patrech historické budovy banky na náměstí Republiky se představí přes 60 vystavovatelů – designérských studií, šperkařů, módních návrhářů, umělců i studentů vysokých škol. Ve svých expozicích tu představí nejen svou aktuální tvorbu, ale i proces vzniku svých díl. Nedílnou součástí budou i workshopy s vystavovateli, doprovodné přednášky i oblíbené Design Kino.

Nedílnou součástí přehlídky budou i workshopy s vystavovateli, například modelování s uměleckým betonářstvím Aspoň Tohle, stříbření skla s Annou Jožovou z UMPRUM nebo práci a s přirozeně uschlým dřevem se značkou Enjoy Timber. Značka Leathery bude mít po celý týden otevřený workshop výroby kožených doplňků, návštěvníci si tu mohou vyrobit vlastní klíčenku či peněženku. Během workshopu s Ateliérem Haškovec si zase zkusí ražbu do kartonu pomocí prvorepublikového stroje. O víkendu bude otevřen workshop s Lelí’s cupcakes s výrobou a zdobením.

Výstava je prodejní, návštěvníci tu tedy mohou zakoupit nebo si objednat výrobky vystavovatelů – šperky, módu, bytové doplňky i nábytek. Rodiny s dětmi mohou využít nehlídaný dětský koutek – originálně ručně vymalovanou místnost plnou zvířátek, s omalovánkami, skákacím panákem, i zdí na kreslení. Gastronomický zážitek nabídne pop-up kavárna Famagusta s originálními cupcaky, nanuky a dalšími čerstvými pokrmy.

Foto a zdroj: Prague Design Week, DesignMag