Jak se dělá česká kosmetika

Ryor_17.3.2016 142

Z čeho se vlastně vyrábí kosmetika, kterou používáme každý den? Dámský klub opět navštívil výrobní areál českého výrobce kosmetiky Ryor v středočeských Kyšicích.

Hosty přivítala majitelka a zakladatelka společnosti Eva Štěpánková se svou dcerou Janou Štěpánkovou, obchodní ředitelkou. Členky dámského klubu si mohly za plného provozu prohlédnout celý areál a poznat výrobní zákulisí této pečující a dekorativní kosmetiky, která ke své výrobě využívá přírodní extrakty. Kromě informací o posledních novinkách bylo připraveno kosmetické poradenství a také parafínové zábaly.

 „Myslím si, že ošetřující kosmetika je pro ženu záležitost intimní a je třeba tuto skutečnost tak přijímat. Největším uznáním za moji práci je pro mne spokojený zákazník,“ říká Eva Štěpánková, která klade důraz na individuální péči.

Z firmy o dvou lidech ke světovému exportérovi

Česká kosmetická značka letos oslaví 25 let od svého založení. Vyrábí nejen kosmetiku s obsahem přírodních extraktů ošetřující pleť a tělo, ale i profesionální produkty pro kosmetické salony, na které se zpočátku zaměřovala. Společnost založila v roce 1991 inženýrka Eva Štěpánková a dodnes zůstala rodinnou firmou. Kromě samotné výroby kosmetiky provádí i cílené osobní poradenství prostřednictvím speciálních poraden na prodejnách a na blogu. Firma získala mnoho národních i mezinárodních ocenění a exportuje do více než 20 zemí světa, mimo jiné do USA, Ruska, evropských zemí či Spojených arabských emirátů.

Z firmy o dvou lidech se postupně rozrostla na podnik s 80 zaměstnanci, která vyrábí 200 výrobků. Moderní areál v Kyšicích u Unhoště byl otevřen v roce 1997. Zajímavý je poměr maloobchodních a profesionálních produktů – 120 k 80. Znamená to, že kosmetické salony, které stály na začátku působení společnosti, jsou stále významným odběratelem. Před několika lety navíc firma vstoupila i na trh s výživovými doplňky a s dekorativní kosmetikou.

Kde se setkává šmrnc první republiky se světem moderních technologií a energických ženských osobností? Dámský klub Cosmopolitan Executive Helas Ladies Club již 17 let podporuje, inspiruje a sdružuje ženy s aktivním přístupem k životu. Klubová setkání přinášejí vždy odbornou a společenskou část, tudíž spojují zábavu i rozvoj – a to vše v tom nejpříjemnějším, vstřícném a inspirujícím prostředí. S členkami se potkávají známé osobnosti českého společenského života i odborníci ze všech myslitelných oborů, které mohou zajímat všestrannou a aktivní ženu, ať už její věk začíná dvojkou, nebo osmičkou. Dámský klub uspořádal již přes 200 společenských večerů, komorních setkání a odborných prezentací, na kterých ženy získávají mnoho nových osobních a obchodních kontaktů, ale také nová blízká přátelství.