České ocenění Best in Design 2020 získal výčepní stojan i komunikační systém

Z více jak 500 přihlášených prací do soutěže Best in Design 2020 byly porotou vybráni finalisté a nyní i vítězové ve třech kategoriích produktový design, komunikační design a fashion design. V outěži pořádanou zlínskou UTB mezi studenty zvítězil výčepní stojan, univerzální komunikační systém a módní kolekce odkazující na české velikány.

„V první kategorii Product & Industrial Design zvítězila Nikola Mikulecká se svým Výčepním stojanem a pivními tácky z porcelánu. V kategorii Communication Design vyhodnotila porota jako nejlepší práci písemný komunikační systém Universal Expression autora Lukase Keyselliho. Vítězem kategorie Fashion Design je Milan Flíček. Jeho kolekce During the sunset vzdává hold dvěma historickým velikánům, Karlu IV. a T.G. Masarykovi,“ uvádí organizátoři soutěže ke třem vítězům ve třech kategoriích.

„Bylo tak neuvěřitelně těžké vybrat ten nejlepší projekt, především díky originalitě a kreativnosti přihlášených prací. Většina projektů měla ovšem jeden společný jmenovatel – dopad designu na životní prostředí. Většina projektů si pohrávala s myšlenkou udržitelnosti, recyklace, a vracela tak do hry původní, již zapomenuté materiály,“ dodává k výběru výherců porotce soutěže Marek Weidlich. Mezi finalisty byl i jeden velmi zdařilý projekt, který je nutné zmínit. Jedná se o rostoucí kolo Scala a navrhl jej Filip Zabawa.

Foto a zdroj: Best in Design, DesignMag