Golfový turnaj Golf pro Paraple 2018

TŘETÍ KVĚTNOVOU NEDĚLI SE USKUTEČNIL 9. ROČNÍK CHARITATIVNÍHO GOLFOVÉHO TURNAJE GOLF PRO PARAPLE

 

V Golf&Spa Resortu Cihelny v Karlových Varech proběhl v neděli 20. května již 9. ročník charitativního golfového turnaje GOLF PRO PARAPLE. Celou nedělí tradičně prováděl patron turnaje Marek Eben. Výtěžek z turnaje „puttuje“ do Centra Paraple.

Golf pro Paraple 2018

V neděli 20. května přijelo do golfového resortu Cihelny podpořit Centrum Paraple celkem 52 golfistů. Nechyběly mezi nimi i známé osobnosti z oblasti kultury, zdravotnictví i sportu letošního turnaje se zúčastnili například herec Jiří Bartoška, výkonný ředitel MFF KV Kryštof Mucha, fyzioterapeut prof. PaedDr. Pavel Kolář, Ph.D. nebo paragolfista a paralympionik Pavel Bambousek. Hrálo se opět systémem Texas Scramble v celkem 13 flightech. Výtěžek z celé akce použije Centrum Paraple na svoji činnost – zejména poskytování služeb sociální rehabilitace a odborného sociálního poradenství lidem s poškozením míchy. Celkem do Centra Paraple letos poputuje 244 943 Kč.

paragolfista a paralympionik Pavel Bambousek

Golfová neděle začala snídaní, na green se golfisti vydali v 10 hodin. Po třetí hodině odpoledne již bylo dohráno a mohlo proběhnout vyhlášení. Vítězem se letos obdobně jako v roce 2017 stal tým Passerinvest Group, druhé místo patřilo složenému flightu s hostů a přátel golfového resortu Cihelny a na třetím místě se umístil jeden ze dvou týmů dlouholetého významného partnera Centra Paraple firmy DB Schenker.

Během odpoledního rautu se mohli hráči utkat v soutěži Trouble shot (odpalování z terasy golfového resortu na nejbližší golfovou jamku), shlédnout prezentaci vín a kávy či si vyzkoušet hru z paragolfového vozíku.

Golfová akademie pod vedením Milana Hroudy

Ředitel Centra Paraple David Lukeš byl s letošním turnajem spokojen: „Jsem rád, že se z Golfu pro Paraple stala již tradiční záležitost, a že se zde každoročně setkávám se známými tvářemi. Zároveň mne těší, že do skupiny hráčů vždy přibude někdo nový. Letos je to například Česká zemědělská univerzita v čele se svým rektorem prof. Petrem Skleničkou. Je potěšující, že se tato forma filantropie stává přirozenou součástí univerzitního prostředí.“

Letošnímu turnaji přálo i počasí, a tak v podvečer všichni odjížděli s pocitem, že strávili příjemný den a zároveň pomohli dobré věci. Akci si pochvaloval také generální manažer Golf& Spa resortu, pan Jan Motlík: „Jsem rád, že si to všichni přítomní užili nejen díky ideálnímu počasí a bude mi potěšením, když se všichni setkáme při dalším jubilejním desátém ročníku opět u nás na hřišti.“

 


 

Centrum Paraple otevřeli v roce 1994 Zdeněk Svěrák a občanské sdružení Svaz paraplegiků. Od roku 2010 je obecně prospěšnou společností. Pomáhá lidem s poškozením míchy a jejich blízkým zvládnout těžkou životní situaci. Je oporou pro ty, kteří právě ochrnuli po úrazu nebo nemoci, i pro ty, kteří tak žijí už dlouho, ale narazili na problém, se kterým si nevědí rady. Své služby poskytuje klientům starším 16 let z celé České republiky.

Více se dozvíte na www.paraple.cz