Po úspěchu v Nizozemí míří na Designblok. Zuzana Hartlová představí novou módní kolekci

Zuzana Hartlová, kolekce Dekor

Na přelomu června a července reprezentovala Zuzana Hartlová českou módu na mezinárodním festivalu módy Fashionclash v nizozemském Maastrichtu, nyní připravuje novou kolekci na Designblok a mezitím vystavuje svoje modely v pražském Showroomu v Klimentské ulici, který sama navrhla jako architektka. Jaké měla zážitky z Maastrichtu, co chystá pro Designblok a jak se jako architektka dostala k módě?

Zuzana Hartlová byla jednou ze tří návrhářek, které reprezentovaly českou módu na mezinárodním festivalu módy a módního designu FashionclashMaastrichtu. Spolu s Michaelou Čapkovou a Evou Růžičkovou si je vybrali organizátoři tohoto festivalu na loňském designSUPERMARKETu.

Móda nejen pro mladé

Zuzana přivezla do Maastrichtu svou značku Soolista, konkrétně nejnovější letní modely kolekce Dekor, ve které pracuje s klasickou českou paličkovanou krajkou. Sama Zuzana kolekci charakterizuje jako minimalistickoukonstrukční a nadčasovou. Takovou módu má ráda i jako její nositelka.

„Souhra minimalistické módy a zdobného prvku v podobě paličkované krajky byla pro mě výzvou,“ komentuje Zuzana Hartlová tuto kolekci, jejíž tváří byla i devadesátiletá herečka Zdeňka Procházková. ​„Krajku jsem použila tam, kde to nečekáte, včetně pánských modelů. Kolekce Dekor není jen pro mladé a paní Procházková v roli modelky dala focení šmrnc, eleganci a netradiční náboj.“

Na festivalu Fashionclash byla Zuzana Hartlová poprvé a byla z něj doslova nadšená. Líbilo se jí i to, že kromě přehlídek a prodejních expozic vybraných designérů nabízí Fashionclash i bohatý doprovodný program od tanečních vystoupení až po různé performance. „Fashionclash dává prostor mladým návrhářům a experimentálním kolekcím namísto zavedených značek. Zároveň se nejedná o lokální akci, ale o platformu, kde se představují designéři jak z celé Evropy, tak i například z Číny, USA nebo Uruquaye,” říká Zuzana.

Na festivalu získala Zuzana nové kontakty i nové zákazníky. Zároveň se seznámila s kolegy z Holandska, Moldávie, Srbska a dalších míst. „Ráda se zúčastním této akce v budoucnu, klidně i jen jako divák. Byl to pro mne nesmírně inspirující víkend.”

Více na: http://www.czechdesign.cz/temata-a-rubriky/po-uspechu-v-nizozemi-miri-na-designblok-zuzana-hartlova-predstavi-novou-modni-kolekci