Proběhlo slavnostní zahájení veřejné sbírky na podporu rozvoje finanční gramotnosti v ČR

Společnost yourchance o. p. s. spustila veřejnou sbírku na podporu projektu Finanční gramotnost do škol. První Chechtáky si zájemci mohou vyzvednout na prodejně České mincovny již 23. března. Akce je součástí celosvětové iniciativy Global Money Week (GMW) 2020, jejíž hlavním partnerem je v České republice Komerční banka.

Chechták je původně platidlo naší oblíbené on-line soutěže pro školní a rodinné týmy Rozpočti si to!. Aktuálně se však stal symbolem potřeby rozvoje finanční gramotnosti všech generací naší společnosti.

V předprodeji, který je součástí veřejné sbírky yourchance, je možno Chechtáky objednávat on-line na našich webových stránkách http://www.fgdoskol.cz/chechtaky/. Veřejná sbírka je realizována ve prospěch projektu Finanční gramotnost do škol. Zakoupením kteréhokoliv Chechtáku podpoříte tento projekt i potřebu šířit a vzdělávat se v oblasti financí, hospodaření a osobní prosperity. V prodeji jsou Chechtáky stříbrné a z odolného lesklého kovu Nordic Gold. Chechták se prodává v etuích s certifikátem pravosti. Edice pro rok 2020 bude v počtech: Nordic gold 1000 ks, stříbro 100 ks a pravé zlato 100 ks.

Slavnostní uvedení Chechtáků do prodeje proběhne 23. 3. 2020 od 16 hodin v Praze, v prodejně České mincovny v pasáži ČNB na ulici Na Příkopě 24. A právě 23. 3. – v den zahájení GMW 2020 – bude možno předobjednané Chechtáky na prodejně České mincovny osobně vyzvednout.

Společně s Českou mincovnou připravujeme také pravé zlaté Chectáky, které budou uvedeny do prodeje 15. 9. 2020 na konferenci Finančně gramotná a podnikavá škola, kterou yourchance organizuje.

Více o Chechtácích a předobjednávky jsou možné zde: http://www.fgdoskol.cz/chechtaky/.

 

O yourchance o.p.s. – sledujte nás na sociálních sítích: Facebook yourchance, Facebook FGD, LinkedIn, Twitter

yourchance o.p.s. prosazuje potřebné změny v oblasti výuky finanční gramotnosti, principech podnikání a rozvoji podnikavosti žáků základních a středních škol a v oblasti integrace mladých dospělých opouštějících instituce náhradní rodinné výchovy. Zaměřuje se především na rozvoj schopností učitelů vyučovat finanční gramotnost tak, aby ze škol odcházela mladá generace, která má pevně zakotvené principy zdravého finančního rozhodování a připravuje pro to i metodickou podporu. Důležitou oblastí, na kterou zaměřuje yourchance o.p.s. svou pozornost, je podpora mladých lidí odcházejících z dětských domovů a pěstounské péče. Realizuje projekty celorepublikové působnosti Finanční gramotnost do škol a Začni správně.

O projektu Finanční gramotnost do škol

Projekt pracuje s klíčovými cílovými skupinami, kterými jsou školy a učitelé, žáci, rodiče a příslušné státní instituce, kde se snažíme ovlivňovat systém finančního vzdělávání (nejen) na českých školách.
Cílem projektu a smyslem koncepce Finančně gramotná škola je metodicky podpořit a zatraktivnit výuku finanční gramotnosti na ZŠ a SŠ, vytvořit a poskytnout zajímavé pomůcky podporující interaktivní přístup k výuce a podílet se na prevenci předlužení rodin v ČR.