Sofya Samareva sklízí úspěch s plstěnými klobouky

Sofya Samareva představila dvě nové kolekce na renomovaných událostech v zahraničí. Designérka pokračuje v aktualizaci tradičního kloboučnického řemesla, kterou nastartovala již během studia na UMPRUM.

Kolekce klobouků pro sezónu FW17 vznikla na základě tvůrčí souhry Sofye Samarevy a malajsijského návrháře Mota Gua. Designéři ji společně uvedli na pánském týdnu módy v milánském Armani Teatro, kde se setkali s Giorgiem Armanim.

O dva měsíce později Sofya obhajovala svou kolekci SS18 ve finále soutěže 32. ročníku mezinárodně prestižního festivalu Festival International de Mode et de Photographie v Hyères – konajícího se od 27. dubna do 28. května 2017. Historicky první soutěžní ročník samostatné kategorie módních doplňků pro Sofyi představoval druhé nejlepší umístění v desítce vybraných finalistů.

Svéhlavá tvůrčí empatie

„Moto Guo mě oslovil v létě. O mé tvorbě se dozvěděl tak, že v Pařížských ulicích potkal někoho s mým kloboukem na hlavě. Se slovy ‚your work is so quirky, same as mine‘ (tvá práce je tak svéhlavá, podobně jako ta má) jsme se rozhodli následující kolekci na FW17 vytvořit společně. U Mota mě zaujala zábavná a pozitivní energie, která prostupuje jeho práci. Skvěle jsme si rozuměli a během tří měsíců jsem vytvořila kolekci, která seděla k jeho oděvům… Měla jsem dokonce to štěstí se po přehlídce setkat se samotným Giorgiem Armanim, kterého rozveselil točící se propeller na klobouku,“ popisuje designérskou kooperaci s Motem Guem Sofya.

Více na http://www.czechdesign.cz/temata-a-rubriky/pariz-armani-a-stribro-v-design-soutezi-sofya-samareva-sklizi-uspech-s-plstenymi-klobouky