Tipy na Vánoce pro milovníky cestovatelských titulů z Pointy

Online nakladatelská služba Pointa vydává před Vánocemi několik zajímavých titulů o cestování a zážitcích ze zahraničí. Jejich prostřednictvím se čtenáři podívají od Islandu přes starý kontinent až po jihovýchodní Asii. Všechny cestovatelské i spoustu dalších titulů je možné objednat na e-shopu Pointy a ve všech tradičních knihkupectvích nebo na e-shopech.

CESTOVATELSKÉ TIPY NA VÁNOCE:

Pašerák srílanských snů

Dobrodružný román zasazený do nedávné občanské války na Srí Lance. Příběh inspirovaný skutečnými událostmi a reálnými zážitky českého humanitárního pracovníka.

Autor: Jan Pavelka

Vystudovaný novinář, který se rozhodl věnovat humanitární a rozvojové pomoci. Pracoval jako logistik a vedoucí mise společnosti Člověk v tísni a poté jako manažer rozvojových projektů v soukromých firmách. Takřka deset let působil v Asii, Africe a zemích bývalého Sovětského svazu. O svých jedinečných pracovních zážitcích od Afghánistánu po Mosambik publikoval články v celé řadě tištěných periodik. Román Pašerák srílanských snů, kombinující realitu s fikcí, je jeho autorská prvotina.

Anotace

Třicátník Danny přijíždí na Srí Lanku, aby vedl tamní pobočku české humanitární organizace. Je únor 2008 a ostrov se již čtvrt století topí v krvavé občanské válce mezi vládou a tamilskými separatisty. Aniž by o to stál, ocitá se bez varování uprostřed pavučiny spiknutí a dávných křivd, uprostřed chaosu, kde není jasné, kdo je kdo a na čí straně stojí. Na pozadí války se začne odvíjet i jeho osobní příběh, plný neméně zajímavých situací a překvapení.

Podklady: Pašerák srílanských snů PR DECK

V prodeji od 8. listopadu 2021.
Pointa.cz | Pašerák srílanských snů

Dopisy z Asie

Sbírka cestopisných dopisů z let koně, kozy, opice, kohouta a psa. Autobiografická kniha nastiňuje politické, sociální i environmentální změny během pěti let strávených v jihovýchodní a jižní Asii.

Autorka: Veronika Štěpková

Anotace

Kniha krátkých dopisů z let 2014 až 2019 strávených v jižní a jihovýchodní Asii. Autorka během nich pracovala pro agenturu UN Women v Kambodži a žila v Hongkongu a Bangladéši, kde dělala terénní výzkum s ilegálními migrantkami. Ve svých dopisech nesentimentální formou popisuje politické změny v regionu, zkušenosti s různými meditačními technikami, ale i konkrétní příběhy lidí, kteří ji inspirovali. Mezi významné okamžiky zachycené v knize patří teroristický útok na Dháku, humanitární krize v Kambodži, tichá meditace v barmském buddhistickém klášteře nebo zkušenost s epidemií HIV.

Podklady: Dopisy z Asie PR DECK

V prodeji od 4. října 2021.
Pointa.cz | Dopisy z Asie

Na kole po Evropě

Dobrodružné povídání amatérského cestovatele na kole po Evropě, který se vydal objevovat známá, ale i neznámá zákoutí starého kontinentu.

Autor: Martin Klíma

Anotace

Vyprávění z několika cest cyklisty, který se vydal poznat kouty známých i neznámých míst Evropy. Při svých cyklo putováních, jak sám své cesty nazývá, zažívá spoustu neopakovatelných příjemných chvil, ale i překvapení a úskalí. Příkladem budiž neplánovaná návštěva policejní stanice na srbsko-rumunské hranici. Společně s autorem zavítáte na místa, kde jste možná ještě nebyli. A budete mít možnost poznat kulturu, tradice a zvyky obyvatel různých částí starého kontinentu. Tak neváhejte a začtěte se. Možná vás vyprávění přesvědčí i k realizaci vlastní cesty.

Podklady: Na kole po Evropě PR DECK

V prodeji od 11. listopadu 2021.
Pointa.cz | Na kole po Evropě

Listlandi

Drobná encyklopedie tvarosloví islandských hor provázená minimalistickými ilustracemi.

Autorky: Jana Jano a Ivana Goláňová

Anotace

Eyjafjallajökull?! Co je to za jazykolam?

Na Islandu najdeme spoustu podobně krkolomných jmen. Když je však rozložíme na jednotlivá slova, v tomto případě eyja (ostrov), fjall (hora) a jökull (ledovec), získáme relativně přesnou informaci o charakteru daného místa. Půvabné minimalistické ilustrace jsou průvodcem k imaginaci názvů, které najdeme v islandských mapách. Kniha je drobnou encyklopedií čtyřiceti dvou pojmů. Všechny značí horu, kopec či jinou vyvýšeninu. Společně rozklíčujeme jejich význam a o krůček se přiblížíme zemi roztodivných tvarů a tajemných míst. To vše v pěti jazycích: angličtině, islandštině, češtině, polštině a španělštině.

Podklady: Listlandi PR DECK

V prodeji od 24. května 2021.
Pointa.cz | Listlandi