V hlavní roli papír. Čeští designéři z něj vymýšlejí krásné hračky, které jsou ekologické a zábavné

Kousek papíru či lepenky dětem stačí, aby se dokonale zabavily. Navíc jsou ekologické a ze 100% recyklovatelných materiálů. U nás mají papírové hračky velkou tradici – papírový betlém Mikoláše Aleše, prostorové knihy Vojtěcha Kubašty, papírové divadlo Jiřího Trnky nebo papírové vystřihovánky Richarda Vyškovského pro časopis ABC. Na tuto tradici navazují současní designeři, jejichž rukodělné, nízkonákladové projekty dbají na kvalitu materiálů a zpracování. Představujeme několik realizací českých designerů.

 

KOCAAR, co uveze koně

Český design s anglickým humorem a severským duchem je mottem brněnské značky Morrows. Výrobky nejen pro děti se vyznačují láskou k materiálům a precizní rukodělné tvorbě. Rukopis značy dodává absolventka Fakulty výtvarných umění v Brně Barbara Zemčík. V nabídce pojízdných, kartónových vozíků pro děti můžeme najít KOCAAR, LOCCO, VAGOO nebo KAARA.

 

Papírové vystřihovánky

PEPE design je malé kreativní studio, sestávající ze dvou designérů Petry Benešové a Josefa Marka. PEPE jsou vystřihovánky, omalovánky, hry a hračky z papíru pro malé a velké. Filozofií studia jsou výrobky, které potěší oko, vyplní smysluplně čas a spojí generace bez rozdílu věku.

 

Nekonečný prostor dětské fantazie

Michaela Horáčková, interiérová designérka značky UNLIMITED DESIGN se díky prvním krokům svého syna začala zajímat o dětský svět. Vývoj syna ovlivnil také vznik dětského, ekologického nábytku a dekorací z vrstvené, vlnité lepenky.

Více čtěte zde.